031(0)630673099

rhinelandbattlefield@gmail.com

Picardie 71
6591JB Gennep

Netherlands

  • White Facebook Icon

© 2023 by GoOn Startup. Proudly created with Wix.com

Ik ben Roel Dekkers vanaf mijn jeugd was ik op school reeds gefascineerd door de geschiedenis van ons land.

Mijn speciale aandacht ging dan ook uit naar de tweede wereld oorlog na het horen van de verhalen van mijn opa wat hij had mee gemaakt in de omgeving van Boxmeer.

De Duitse inval, de bezetting het helpen van onderduikers en geallieerde piloten en de bevrijding opa had het allemaal mee gemaakt en kun hier ook boeiend over vertellen.

Dit alles werd later aangewakkerd door dat ik bij defensie ging werken en op verschillende vlakken geconfronteerd werd met de tweede wereld oorlog.

Ik ging steeds meer boeken lezen over de tweede wereld oorlog en speciaal van de steden of dorpen waar ik op dat moment woonde, het intrigeerde mij meer en meer.

Tot dat ik 12 jaar geleden in Gennep kwam wonen een stadje met een rijke geschiedenis en ik mij verdiepte in de tweede wereldoorlog van Gennep.

Ik kwam er achter dat de Duitsers op 7 mei 1940 door middel van een krijgslist de spoorbrug over de maas in handen hadden gekregen en zo de Duitsers toegang verschafte tot Brabant.

Ik kwam er achter dat een van de grootste operaties uit de tweede wereld oorlog wat vaak de vergeten slag word genoemd op 8 feb 1945 startte in Groesbeek en door Gennep liep om door het Rijkswald heen te trekken het Rhineland te veroveren om zo als nog een brug te slaan over de Rijn wat in sept 1944 niet gelukt was.

Deze operatie genaamd Operation Veritable werd opgevolgd door Operation Blockbuster en de uiteindelijke overgang over de Rijn Operation Plunder en Varsity.

Na dat ik een aantal jaren geleden kennis maakte met mijn goede vriend Bert werd ik geënthousiasmeerd in het geven van Battlefield tours.

Bert deed dit al geruime jaren in Groesbeek en omstreken met Operation Market Garden als onderwerp en speciaal de gangen en belevenissen van de 82ste Airborne Divisie.

Ik bleef mij verder ingraven in de belevenissen in het Rhineland en nadat ik lid ben geworden van de Guild of Battlefield Guids ben ik begonnen mijn assessments af te werken voor het behalen van mijn vel begeerde Batch die ik uiteindelijk op 17 sept 2019 heb behaald (No 95) de achtste in Nederland.

Vanaf die datum mag ik mij een geaccrediteerde battlefield gids noemen.

Ik geef dan ook tours in het Rhineland gebied zie www.rhinelandbattlefieldtours.nl waar U een scala aan tours vind ieder met zijn eigen karakter en geheel op U wensen afstembaar.

De tours kunnen door mij zowel in het Nederlands, Engels en Duits gegeven worden.

               Roel Dekkers is lid van The International Guild of Battlefield Guides.