top of page
Rhineland Battlefield Tours Logo

Ik ben Roel Dekkers vanaf mijn jeugd ben ik reeds gefascineerd door de geschiedenis van ons land.

Mijn speciale aandacht ging dan ook uit naar de Tweede Wereldoorlog na het horen van de verhalen van mijn opa wat hij had meegemaakt in de omgeving van Boxmeer.

De Duitse inval, de bezetting, het helpen van onderduikers en geallieerde piloten. En tevens heeft hij de bevrijding meegemaakt, mijn opa kon over dit alles boeiend vertellen.

Dit alles werd later aangewakkerd doordat ik bij Defensie ging werken, en op verschillende vlakken geconfronteerd werd met de Tweede Wereldoorlog.

Ik ging steeds meer boeken lezen omtrent de Tweede Wereldoorlog, en speciaal over de steden of dorpen waar ik op dat moment woonde, het intrigeerde mij meer en meer.

Tot dat ik in 2007 in Gennep kwam wonen, een stadje met een rijke geschiedenis, en ik mij verdiepte in de gebeurtenissen in Gennep tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Zo kwam ik er achter dat de Duitsers op 10 mei 1940, door middel van een krijgslist, de spoorbrug over de Maas in handen hadden gekregen. En zo de Duitsers toegang verschafte tot Brabant.

Ik kwam er achter dat een van de grootste operaties uit de Tweede Wereldoorlog, wat vaak de vergeten slag word genoemd, en die op 8 feb. 1945 startte in Groesbeek. Door Gennep liep om door het Rijkswald heen te trekken, en het Rhineland te veroveren. Om als nog een brug te slaan over de Rijn wat in sept. 1944 niet gelukt was.

Deze operatie, genaamd Operation Veritable, werd opgevolgd door Operation Blockbuster en de uiteindelijke overgang over de Rijn Operation Plunder en Varsity.

 

Ik bleef mij verder ingraven in de belevenissen van het Rhinelandoffensief. Nadat ik lid ben geworden van de Guild of Battlefield Guids ben ik begonnen mijn assessments af te werken. Dit om mijn fel begeerde Batch te halen. Welke ik uiteindelijk op 17 sept 2019 heb behaald (No 95), dit als achtste Battlefield Guide in Nederland.

 

Vanaf die datum mag ik mij een geaccrediteerde Battlefield Guide noemen.

Ik geef dan ook tours in het Rhineland gebied, zie www.rhinelandbattlefieldtours.nl, waar U een scala aan tours vind ieder met zijn eigen karakter en geheel op U wensen afstembaar.

De tours kunnen door mij zowel in het Nederlands, Engels en Duits taal gegeven worden.

world war 2 veteran
Majot Ted Hunt
Guild-of-Battlefield-Guides
Batch Guild-of-Battlefield-Guides

Batch No 95

bottom of page